Η διαδρομή αυτή προσφέρει ποικιλία παραστάσεων

1η Διαδρομή

Ξεκινώντας από την Αλωνίσταινα και ανηφορίζοντας στο Διάσελο σε 8 χλμ. παίρνουμε το δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο.

H διαδρομή είναι πλαισιωμένη από ψηλόκορμα έλατα και πρώτη στάση στους “Ρούχους” οπου εδώ κάθε εποχή του χρόνου το μεγάλο ξέφωτο είναι πρόκληση.

Συνεχίζοντας την ανηφορική διαδρομή θα φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο οπου μπορείτε να προμηθευτείτε ανάλογο εξοπλισμό. Πίστες υπάρχουν για τους αρχάριους αλλά και για τους μυημένους στο άθλημα του σκι και για όσους το σκι δεν τους ενδιαφέρει υπάρχει το Σαλέ που μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας το τοπίο.

Συνεχίζοντας την διαδρομή και κατηφορίζοντας συναντάμε τον Παλιό Καρδαρά. Πετρόκτιστα σπίτια μαζί με το δάσος δημιουργούν έναν φυσικό πίνακα.

Στο τέρμα του δρόμου συναντάμε της Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου και συνεχίζουμε αριστερά για το Λεβίδι κτισμένο στα 860 μ. υψόμετρο και εκεί μπορούμε να δούμε μεταξύ των άλλων μνημείων και το παλιό Δημαρχείο στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαναστασίου Πρωθυπουργού της Ελλάδος το 1924.

Mετά από 7 χλμ. φτάνουμε στην Βλαχέρνα .Τα πολιτιστικά μνημεία πολλά. Το κάστρο του Μπεζενίκου και το Αγγελόκαστρο, οχυρά και τα δύο κάστρα υπήρξαν προπύργια της Ελευθερίας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα δύο μοναστήρια της Αγίας Ελεούσας χτισμένο το 1300 και το μοναστήρι της “Παναγίας Βλαχέρνας“. Μετά από 18 χλμ. ξαναεπιστρέφουμε στην Αλωνίσταινα.